Style Sampler

Layout Style

Patterns for Boxed Mode

Backgrounds for Boxed Mode

Nieuwe Boteringestraat 66, 9712 PP GRONINGEN

050-2086043 bgg 06-24116534

Over ons

10

11

12

Karim

Catering met als specialiteit  Noord Afrikaans en Mediterraans eten.

De landen in Noord Afrika: Algerije, Marokko en Tunesië  worden ook wel als  Maghreb aangeduid. De letterlijke betekenis van Maghrib is “de plaats van de ondergang van de zon of westen”.  De drie landen hebben veel overeenkomsten. Zo kunnen de mensen elkaar onderling goed verstaan.

Ook wat betreft de kookstijlen zie je gelijkenissen. In deze landen wordt het koken gekenmerkt door het gebruik van olijfolie. Je komt bijvoorbeeld overal de couscous gerechten, lamvlees schotels en de geurige gekruide stoofschotels tegen, die tajine wordt genoemd. Eén van de lekkernijen is het zoete gebak die bij voorkeur wordt genuttigd met een glas verse muntthee.

In de Algerijnse keuken is de invloed van de Franse keuken zichtbaar. Dit is logisch aangezien Algerije jarenlang een kolonie van Frankrijk is geweest.

Het eten zowel in de catering als de keuken van het restaurant wordt verzorgd door Karim. Hij is geboren is Algerije en sinds 1993 in Nederland woonachtig. Hij heeft zowel in Algerije als in Frankrijk als in Nederland als kok gewerkt.

In Nederland heeft hij lange tijd in het Noord Afrikaans restaurant Mechoui in Groningen gewerkt. Hierna is hij de hapjes voor Le Souk gaan verzorgen.

Door het groeien van het cateringbedrijf was Jasmijncatering genoodzaakt om op zoek te gaan naar een nieuwe locatie. Deze is gevonden vlakbij het Noorderplantsoen in Groningen, namelijk aan de Nieuwe Boteringestraat 66 te Groningen. Na een grote verbouwing van een jaar is het pand klaar! In het pand zit niet alleeen een keuken maar ook een zaal waardoor Jasmijncatering u nu ook op locatie kan ontvangen.

De zaal is te huren voor al uw feesten, recepties,vergaderingen, bijeenkomsten etc. het restaurant is op donder- , vrij- en zaterdag geopend.

Laat u verrassen door het eten van Jasmijncatering met een rijkdom van kleur, geur en smaak. Voor als u iets anders dan anders wilt ; iets bijzonders dan bent u bij ons aan het goede adres. Voel de zon en ruik de markt van Noord Afrika.